Hypotheekrente vergelijken

Vergelijk alle hypotheekrentes

De 4 meest bruikbare links voor iedereen die op zoek is de laagste hypotheekrente. Vergelijk online maar bel altijd Aktia voor de laagste tarieven. Wij mogen vaak extra rentekorting geven op de internet rentetarieven. Kortingen van 0,1% tot 0,6%.Rente hypotheek. Uitleg bij het hypotheekrente overzicht

 • NHG rente, rente en waarde woning

  Rentetarief met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
  Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet kunt u uw hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie.

  Percentage van de Executiewaarde
  De hypotheekrente is afhankelijk van het financieringspercentage. Des te hoger de lening ten op zichte van de waarde van de woning, hoe groter het risico dat de banken lopen met uw hypotheek. Het rentepercentage wordt hoger.

  Grenzen zijn:
  > Minder dan 75% van de executiewaarde
  > Minder dan 90% van de executiewaarde
  > Minder dan 100% van de executiewaarde
  > Tot 125% van de executiewaarde


 • Vaste of variabele rente

  Vaste of variabele rente?
  U kunt kiezen uit een variabele rente of een vaste rente. Ook kunt u de lening opdelen en voor een deel kiezen voor een vaste rente, bijvoorbeeld voor 10 jaar en voor een ander deel kiezen voor een variabele rente.

  Variabele rente
  Variabele rente kan elke maand wijzigen. Met een variabele rente neemt u het risico dat de rente en de maandlasten stijgen.

  Vaste rente
  Bij een vaste rente zet u het rentepercentage voor een bepaalde periode vast (bijvoorbeeld 1, 5, 10, 20 of 30 jaar). Met een vaste rente hebt u meer zekerheid. De hypotheekrente blijft hetzelfde tijdens de rentevaste periode. Het voordeel van een vaste rente is dat u niet meer gaat betalen als de rente stijgt. Het nadeel van een vaste rente is dat u betaalt voor deze zekerheid (meestal is een de rente van een lange rentevast periode hoger dan voor een korte rentevast periode.

 • Rente kort of lang vastzetten?

  Rente lang of kort vastzetten?
  Als u de rente kort vastzet, bijvoorbeeld 1, of 5 jaar, dan maakt na deze periode opnieuw een keuze hoe lang u de rente vast wilt zetten. Wanneer de rentetarieven dan hoger zijn, dan u eerst had, gaan de maandlasten omhoog. Wanneer de rente dan lager is, gaan u maandlasten omlaag. Een korte rentevaste periode is dus vooral voordelig als de marktrente hoog is.

  Let op: Het kan zijn dat u een hogere rente moet betalen dan mensen die voor het eerst een hypotheek afsluiten bij dezelfde hypotheekaanbieder.